Page 72 - Nurol Dünyası Dergisi - 19
P. 72

qündem








              Şifalı  bitkilerden  hastalık  öncesi,  sağlıklı  iken
              yararlanmak  gerektiğini  söylüyorsunuz.  Bu
              aslında  bir  yaşam  tarzı.  Günlük  rutinimizde
              ya da bazı gıdaları kullanırken dikkat etmemiz
              gereken konular var mı?
              Daha öncede değindiğim gibi herkes gerek bitkiler
              konusunda  gerekse  yaşam  kalitesini  yükseltmek
              için bazı bilgilere sahip olmalıdır. Çok kısa olarak
              bazılarına değinmek gerekirse… Ana kurallar vardır.
              Örneğin; haşladığımız ve suyunu kullanmadığımız
              sebzelerdeki   bütün    değerleri   kaybettiğimizi
              bilmeliyiz. Arı sütü kullanılan terkiplerde kesinlikle
              metal  bir  aparat  kullanılmamalıdır.  Metal  yerine
              cam,  seramik,  ahşap  kullanılmalıdır.  Bir  de  güneş  uzak  durma,  sağlık  kontrollerini  aksatmama,
              ışığına maruz kalmamalıdır.                         şifalı  bitkilerden  bilinçli  faydalanma  gibi  unsurlar
              Bitkileri  kaynamış  suya  koyup,  10-15  dakika  insanların  yaşam  kalitelerini  yükseltir  ve  hastalık
              beklettikten  sonra  kullanmak  daha  sağlıklıdır.  risklerini azaltır.
              Sarımsak,  soğan,  bal,  sirke,  tuz,  üzüm,  pekmez,
              yoğurt  ve  süt  temel  gıdalardır.  El  altında  olmaları  Okurlarımıza  dozunda  kullanımları  halinde
              faydalıdır.  Karanlık  bir  ortamda  gece  uykuları  faydasını  görebilecekleri  bitki  ve  baharatları
              önemlidir.  Sabahları  mümkünse  1  bardak  ılık  süt  önerebilir misiniz?
              aç  karnına  içilmelidir.  Bol  su  tüketmeye  özen  Tedbir niteliğinde ve dediğiniz gibi tadında, dozunda
              gösterilmelidir.  Soğuk  olmaması  daha  doğrudur.  her  gün  kullanılabilecek  baharat  ve  bitkiler  var.
              Küçük  ve  büyük  idrarın  bekletilmemesi  gerekir.  Bunlardan  bakterilere  karşı  bir  savunma  duvarı
              İdrarı ayakta yapmamak, oturarak ya da çömelerek  oluşturabilecek olanlar: Sarımsak, soğan, yenibahar,
              yapmak  doğru  olandır.  Yemeği  düzenli  ve  ara  mercan köşk, tarçın, kimyon, karanfil, hardal, çörek
              öğünler kullanarak yemek doğru olandır. Az yiyip,  otu, adaçayı, rezene, kişniş, dereotu, meyan kökü,
              aç kalkan sağlıklı olur. Karnı tam olarak ya da fazla  fesleğen, kakule, zencefil, tere ve tohumu, zerdeçalı
              doyurmak doğru değildir. Açık havadan ve doğadan  sayabiliriz.  Bu  bitki  ve  baharatları  kullanım
              olabildiğince yararlanmak gerekir. Sağlıklı iken spor  şekillerini  öğrenerek  günlük  yaşamımızdan  eksik
              yapmak, yürüyüş yapmak gerekir. Gece geç saatlerde  etmememiz gerekir.
              ya da tokken yemek yemek doğru değildir.            Yine  antibiyotik  görevi  görebilecek  bitkiler  var:
              Bunlar  yaşamın  temel  kuralları  olmalıdır.  Bunlar   Zencefil, kebabiye, pelin otu, okaliptüs yaprağı,
              üzerine  inşa  edilecek  sağlıklı  beslenme,  zararlı   greyfurt,  bal,  ardıç  tohumu,  kekik  otu,  kuşburnu,
              gıda ve pişirme yöntemlerinden, alkol ve sigaradan   biberiye, çörek otu, kırmızıbiber, kuru soğan, turp,
                                                                  rezene, limon, havlucan, söğüt yaprağı ya da kabuğu,
                                                                  kereviz, tere, ekinezya da bunlara örnektir.
                                                                  Herkesin hangi vitaminin neye yaradığını bilmesi ve
                                                                  beslenmesinde bunlara dikkat etmesi gerekir.
                                                                  Özellikle   yetiştirdiğimiz   nesillerin   beslenme
                                                                  tarzlarının doğal beslenme, bitki, baharat kullanımı
                                                                  üzerine kurulması gerekir.

                                                                  Açıkçası elimizde fırsat varken sizden belli bazı
                                                                  sıkıntılara yönelik tarifler almak istiyoruz.
                                                                  Vermeye çalışayım. Örneğin vücudumuz yediğimiz
                                                                  bazı  gıdalara,  maddelere,  hava  şartlarına,  bitki
                                                                  polenlerine  ve  bazen  de  ruhsal  problemlere  karşı


          70
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77