Page 10 - Demo
P. 10


                                    %u015eUBAT 2025 36. SAYISHERATON ANKARA VE LUGAL ANKARA GSTC (GLOBAL SUSTAINABLE TOURISM COUNCIL) SERT%u0130F%u0130KASINI YEN%u0130LED%u0130Sheraton Ankara ve Lugal Ankara olarak, s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik alan%u0131nda %u00f6nemli ad%u0131mlar at%u0131lmaya devam edilmektedir. 2023 y%u0131l%u0131nda ba%u015fvurulan 3. a%u015fama GSTC Sertifikas%u0131 yenilenmi%u015f bulunmaktad%u0131r. S%u0131f%u0131r At%u0131k ve Green Key sertifikalar%u0131na da sahip olan otelimiz, Marriott International'%u0131n 2025%u2019i s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik y%u0131l%u0131 olarak se%u00e7mesiyle birlikte, global politikalar ve saha destekleri sayesinde s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik hedeflerine h%u0131z kazand%u0131rmaktad%u0131r.Marriott %u00c7evresel S%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik Merkezi%u2019ne (Marriott Environmental Sustainability Hub) ayl%u0131k olarak raporlanan enerji, su ve at%u0131k t%u00fcketim verileri ile %u00f6l%u00e7%u00fclen karbon ayak izi hesaplamalar%u0131 yak%u0131ndan takip edilmektedir. Bu veriler, s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik stratejilerinin etkinli%u011fini %u00f6l%u00e7meyi ve gerekti%u011finde iyile%u015ftirmeler yapmay%u0131 sa%u011flamaktad%u0131r. Bu sistem sayesinde, %u00e7evresel performans s%u00fcrekli izlenerek iyile%u015ftirme f%u0131rsatlar%u0131 belirlenmektedir. Misafirlere %u00e7evresel etkiler ve s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik %u00e7abalar%u0131 %u015feffaf bir %u015fekilde sunulmakta, misafir odalar%u0131nda yer alan QR kodlar%u0131 arac%u0131l%u0131%u011f%u0131yla bu bilgilere eri%u015fim sa%u011flanmaktad%u0131r. Bu QR kodlar, misafirlerin otelin %u00e7evresel performans%u0131n%u0131 takip etmelerine ve s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik %u00e7abalar%u0131na nas%u0131l katk%u0131da bulunabileceklerini %u00f6%u011frenmelerine olanak tan%u0131maktad%u0131r.Ayr%u0131ca, Marriott International%u2019%u0131n Serve 360 program%u0131 kapsam%u0131nda y%u00fcr%u00fct%u00fclen %u00e7al%u0131%u015fmalarla, s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilir turizm sertifikalar%u0131na ve K%u00fclt%u00fcr Bakanl%u0131%u011f%u0131 ile ortak projelere b%u00fcy%u00fck %u00f6nem verilmektedir. Bu programlar sayesinde, %u00e7evresel etkilerin azalt%u0131lmas%u0131 ve sosyal sorumluluk bilincinin art%u0131r%u0131lmas%u0131 konular%u0131nda %u00f6nemli ilerlemeler kaydedilmektedir. Serve 360 ve T%u00fcrkiye S%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilir Turizm Program%u0131 gibi inisiyatifler, sekt%u00f6rde s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik bilincinin art%u0131r%u0131lmas%u0131 ve uygulamalar%u0131n yayg%u0131nla%u015ft%u0131r%u0131lmas%u0131 ad%u0131na kritik %u00f6neme sahiptir.Otel b%u00fcnyesinde %u00e7e%u015fitli s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik uygulamalar%u0131 hayata ge%u00e7irilmi%u015ftir. Enerji tasarrufu sa%u011flamak i%u00e7in LED ayd%u0131nlatmalar ve d%u00fc%u015f%u00fck emisyonlu kazanlar kullan%u0131lmaktad%u0131r. Ya%u011fmur suyu toplanarak peyzaj alanlar%u0131n%u0131n sulanmas%u0131nda kullan%u0131lmaktad%u0131r. At%u0131k y%u00f6netimi konusunda, tehlikeli ve tehlikesiz at%u0131klar kayna%u011f%u0131ndan ayr%u0131%u015ft%u0131r%u0131larak plastik, cam, metal ve ka%u011f%u0131t at%u0131klar%u0131 geri d%u00f6n%u00fc%u015f%u00fcme kazand%u0131r%u0131lmaktad%u0131r. Artan yemekler, \ %u00c7%u00f6p De%u011fil Can Olsun\bar%u0131naklar%u0131na g%u00f6nderilmektedir. Misafirlere sunulan ho%u015f geldin ikramlar%u0131, tamamen s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilir malzemelerden %u00fcretilmekte olup, bu sayede g%u0131da israf%u0131 azalt%u0131lmaktad%u0131r. Misafir odalar%u0131nda %u00e7ar%u015faf de%u011fi%u015fim programlar%u0131, at%u0131k ayr%u0131%u015ft%u0131rma uygulamalar%u0131, dispenser %u015fampuan ve du%u015f jeli kullan%u0131m%u0131 gibi uygulamalarla at%u0131k ve enerji t%u00fcketimi azalt%u0131lmaktad%u0131r. Misafirlere sunulan elektrikli ara%u00e7larla transfer hizmetleri ve yerel k%u00fclt%u00fcrel geziler, %u00e7evreye duyarl%u0131 seyahat deneyimlerini zenginle%u015ftirmektedir.S%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik hedefleri olduk%u00e7a kapsaml%u0131 ve iddial%u0131d%u0131r. 2025 y%u0131l%u0131 sonu itibar%u0131yla, %95 s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilir %u00fcr%u00fcnler temin edilen tedarik%u00e7ilerle %u00e7al%u0131%u015f%u0131lmas%u0131 hedeflenmektedir. Bu kapsamda, gezen tavuk yumurtas%u0131, organik et ve deniz %u00fcr%u00fcnleri, %u00e7evre dostu kahve ve %u015feker, temizlik ve tekstil malzemeleri, misafir odas%u0131 buklet malzemeleri ve ka%u011f%u0131t %u00fcr%u00fcnlerde %u00e7evre etiketli %u00fcr%u00fcnler kullan%u0131lacakt%u0131r. Ayr%u0131ca, kat%u0131 at%u0131k miktar%u0131n%u0131 %45, g%u0131da at%u0131k miktar%u0131n%u0131 %50 azaltmak ve yenilenebilir enerji kaynaklar%u0131 kullanarak enerji t%u00fcketimini d%u00fc%u015f%u00fcrmek ama%u00e7lanmaktad%u0131r. 2025 y%u0131l%u0131 sonuna kadar su kullan%u0131m%u0131n%u0131 %15 azaltmak ve 2030 y%u0131l%u0131na kadar karbon ayak izini yar%u0131 yar%u0131ya d%u00fc%u015f%u00fcrmek hedeflenmektedir. Uzun vadede ise, 2050 y%u0131l%u0131na kadar Net S%u0131f%u0131r olma hedefi bulunmaktad%u0131r. Bu hedeflere ula%u015fmak i%u00e7in s%u00fcrekli olarak yenilik%u00e7i projeler geli%u015ftirilmektedir.S%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilirlik %u00e7al%u0131%u015fmalar%u0131n%u0131n daha da etkili olabilmesi i%u00e7in t%u00fcm sekt%u00f6r payda%u015flar%u0131n%u0131n i%u015f birli%u011fi yapmas%u0131 ve bu konuda bilin%u00e7li olmas%u0131 gerekmektedir. Bu sayede, hem sekt%u00f6rdeki b%u00fcy%u00fcmeyi s%u00fcrd%u00fcr%u00fclebilir k%u0131labilir hem de %u00fclkemizi d%u00fcnya turizminde daha ileriye ta%u015f%u0131yabiliriz.  S%u00dcRD%u00dcR%u00dcLEBILIRLIK VE SOSYAL SORUMLULUK HABERLERIMIZ10
                                
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14