Page 30 - Nurol Dünyası Dergisi - 19
P. 30
yurtta nurol esintisi
yurtta nurol esintisi
Sheraton Otel Ankara’da
İspanyol Rüzgarı Esti
İspanyol haftası boyunca misafirlere İspanya’ya
özgü müzikler eşliğinde konuk şef Sergio Millet
CORBERA’nın hazırladığı otantik İspanyol
yemekleri ikram edildi. Çağlar boyunca
denizcilerin yaşadığı keşifler ve göçler ile oluşmuş
zengin bir yemek kültürüne sahip olan İspanyol
mutfağı, aralarında büyükelçi eşleri ve seçkin
davetlilerin de olduğu konuklara uygulamalı olarak
tanıtıldı. Zaman zaman yemeklerin yapımında
aktif rol oynayan hanımlar, notlar tutarak yemek
tariflerini aldılar. Şarap uzmanı Sommelier Anna
MANCHON’un tavsiyeleri eşliğinde konuklar
lezzet şöleni yaşadılar.
20 Ekim 2010 tarihinde Ankara Sheraton Oteli’nde
düzenlenen İspanyol Milli Günü’ne siyasi ve Filistin, Avustralya, İsrail, Japonya gibi birçok
diplomatlardan geniş katılım oldu. Geceye ev ülkenin büyükelçisinin hazır bulunduğu resepsiyona
sahipliği yapan İspanya’nın Ankara Büyükelçisi İspanyol gruplar müzikleriyle hareket kattı. Gecede
Joan CLOS, misafirleri ile tek tek ilgilendi.Amerika, Egemen BAĞIŞ ve Büyükelçi Joan CLOS, İspanya
İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Yunanistan, bayrağı desenli milli gün pastasını birlikte kestiler.
Kore Yemekleri
Şenliği Sheraton Otel
Ankara’da Yapıldı
Ankara Sheraton Oteli’nde düzenlenen
Kore Yemekleri Şenliği’nde, Kore’nin
“Dostluk aşı ve krallara layık yemeklerini”
Türk milletvekilleri ve Kore Elçisi birlikte
hazırladılar.
Kore’nin geleneksel ve saray mutfağına
ait yemeklerinin tadıldığı gecede Kore
Büyükelçisi Jea Hyun BAE ile AKP
Çankırı milletvekili Nurettin AKMAN’ın,
dev boyutlardaki kaşıklarla Kore’nin
geleneksel sebzeli yemeği Bibimbap’ı
karıştırmaları ilgi çekti. Davete aralarında
AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati
ÇETINKAYA ve milletvekili Nurettin
AKMAN’ın bulunduğu yaklaşık 200
seçkin konuk katıldı.
28